maandag 23 juni 2014

bleach blocking

Hoi luitjes,
Hi peeps,

Ik heb een goede tip voor jullie: Als je Lego wast. gebruik dan een Goed Afsluitbare Hoes.
Eerlijk is eerlijk, het was mijn eigen schuld. Ik heb namelijk de Lego van groep 2 gewassen, en had de Lego netjes in een sloop gedaan, maar ach en wee, de slopen gingen los en daarmee had ik dus de wasmachine vol blokjes (het lawaai!!)
Gelukkig hoefde ik niet een nieuwe wasmachine te kopen hoor, alleen een nieuwe stop. Die moest open om de Lego er uit te halen, maar dat ging niet, omdat er Lego voor zat.
Tja.
Enige oplossing was om de stop te slopen, Lego er uit en een nieuwe stop er in. De wasmachine doet het ondertussen weer, maar ligt het aan mij of gebeuren deze dingen altijd in het weekend als de wasmachine-stoppen-winkel net dicht is?!

Lots of small talk, big message is to wash Lego in a properly sealed cover!  ;-) 

Maar goed, op naar het onderwerp van de titel!  Craft stamper magazine vind ik een geweldig leuk tijdschrift, en groot was mijn plezier dat ze ook een blog hebben! met challenges! joehoe!
De challenge van deze maand is bleach blocking. Dat is (volgens de regels) distress inkt verwijderen met een natte blending tool. Zo krijg je bleke vierkante vlekken in je gedistresste achtergrond.

Okay, on to the subject in the title! I really like Craft stamper magazine , and it made my day to discover their blog! with challenges! whoopwhoop! the challenge this month is bleach blocking. 


Ik heb deze challenge op mijn eigen manier aangepakt. In plaats van distress inkt heb ik Gelatos gebruikt voor de achtergrond, en dit ge-bleach-blocked (is dat een woord?) met een ronde stencil. Dat zijn dus de bleke rondjes die je ziet in de achtergrond van de kaart.

I gave my own twist to this challenge, and created a background with Gelatos and bleach blocked this with a circle shaped stencil.

Ik heb links en rechts allerlei rader-stempels gebruikt, en een klok stempel in het midden. Deze laatste heb ik op een stukje creme-bruine stof gestempeld met Stazon, en op een stukje karton geniet dat ik had bewerkt met goudkleurige Gelato. 

I stamped cogwheel-like stamps left and right, and a clock stamp in the center. The clock is stamped with Stazon onto a piece of fabric and stapled to a piece of cardstock which I coloured gold with Gelato.
 

Een restje van het ge-bleach-blockte karton heb ik aan de binnenkant geplakt met daarop een tekst.
A scrap of the bleachblocked paper I placed in the inside of the card with a sentiment stamped onto it.    En dat is de kaart!
And that's the card!9 opmerkingen:

 1. Hoi Gea, ik vind het een heel gaaf kaartje! Leuke techniek lijkt me.
  En die Legoblokjes.....hiii, sorry, moest er wel even om lachen hoor. Ik heb dat ook gedaan, jaren geleden, en ik weet echt niet meer hoe. Misschien in van de zakjes met een rits. Daar heb ik redelijk grote van. En het ligt niet aan jou hoor. Dit gebeurt altijd in het weekend of na sluitingstijd!
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Very nice card! Thanks for joining us at the Take It Make It Challenge.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I love how the bleach blocking has added to the circle theme with the clock and cogs! So clever!
  Thank you for joining us at the Craft Stamper Take It, Make It Challenge.
  Dot x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beautiful card Gea :-)
  Thank you so much for joining in with the Take it Make it challenge.
  Tracy xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. That's a gorgeous card, I love your background. Thanks for joining us at the Take It Make It Challenge Elizabeth x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beautiful card ..... Thanks for joining in with the Craft Stamper TIMI challenge ..... good luck! Linda xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lovely colours, very pretty card. Thank you for joining us at Craft Stamper this month. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gorgeous colours Gea! Thank you for playing along with this months challenge over at the Craft Stamper blog! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Love the colors! Thank you for joining the challenge at Craft Stamper!

  BeantwoordenVerwijderen